diumenge, 27 d’abril de 2014

Serena

Editorial: Cruïlla
Autora: Dolors Garcia i Cornellà
Il·lustrador: Jordi Vila
Any: 2012
Edat aproximada: Juvenil
Tipus: Novel·la
  • La Serena és una noia de catorze anys que viu a la Barcelona de 1428. El dia de la Candelera un terrible terratrèmol sacseja la ciutat, i la família Estrany, la seva, es veu realment afectada pel desastre. A partir d'aquest succés, la família ha de tirar endavant: una vida monòtona que es basa en fer tapins (una mena de calçat fet de paper) per a poder estalviar diners per alliberar el pare dels pirates i per a poder pagar el dot del casament de la germana gran.
  • Partint d'un inici commovedor i trepidant, l'autora va teixint una obra d'època molt ben documentada on els personatges tenen una personalitat molt marcada. Cal destacar, per sobre de tot, la Serena, la segona de set germanes que és qui porta la batuta de la casa. La Gelvira és una vella amiga de la família que l'ajudarà a tirar endavant en els moments més difícils, la Blanca és la germana gran i estarà envoltada de misteri al llarg de la novel·la, l'Eulàlia que és una germana que no parla (se'n podria treure més suc del seu personatge?), el Martí, el Bernat... i el pare i la mare que, de manera indirecta, estan sempre presents en l'argument.
  • Es tracta doncs, d'una novel·la  històrica molt ben tramada i argumentada, amb alguns tocs de fantasia que en algun moment poden pecar de previsibles però que enganxarà al lector des de la primera pàgina. No creieu que seria un argument prou vàlid per dur-lo al cinema?