dilluns, 23 de desembre del 2013

El contador de contes

Editorial: Ekaré
Autor: Saki
Il·lustradora: Alba Marina Rivera
Any: 2010
Edat aproximada: Cicle Mitjà, Cicle Superior, adults

Tipus: Conte il·lustrat
Temes: Educació, valors
  • En un vagó de tren hi viatgen una tieta amb tres nebots i un senyor aliè que llegeix el diari. La canalla comença a posar-se nerviosa i ja no sap com distreure's ja que les respostes que reben per part de la tia comencen sempre per la paraula No. Finalment la dona decideix explicar-los un conte, però és extremadament tòpic i avorrit.
  • L'home, cansat d'aguantar el comportament dels nens i les males maneres que té la tieta per distreure'ls, opta per explicar ell una història. Aquesta trenca tots els tòpics possibles sobre els contes clàssics i populars, fins al punt de qüestionar els beneficis que pot aportar ser una persona repel·lentment bona. Els nebots queden embadalits tot escoltant la història, i la tieta esgarrifada en sentir la moralina. Però com a mínim ha aconseguit mantenir quiets i callats els tres nens durant deu minuts.
  • Saki és un dels millors escriptors humorístics d'Anglaterra. El contador de contes juga amb l'humor i planteja qüestions de fons que poden fer reflexionar tant a adults com a infants. A més, si tenim en compte que el conte va ser publicat l'any 1914, encara sobta més que s'arribés a plantejar tot això en una època molt tradicional pel que fa als valors.