divendres, 17 de gener del 2014

Cornèlius i el rebost d'impossibles

Editorial: La Galera
Autor: Carles Sala i Vila
Il·lustrador: Javier Andrada
Any: 2010
Edat aproximada: Cicle Mitjà, Cicle Superior 
Tipus: Novel·la
Temes: Valors com l'altruisme i l'amistat, una mica d'intriga, humor...

  • Tort és un poble de muntanya on no hi ha un pam de pla. I a més, els personatges que hi viuen són d'allò més singulars: la poruga Angelina de Can Trèmols, el despistat Doctor Amnesi, el botiguer Mansfines, la xerraire Rut de Can Mot o el callat Ot de Can Mut, les tres Mais: la Maison, la Maisol i la Maifred, i un llarg etcètera. Sort, però, que la Mar i el seu avi Lluc hi posen una mica de seny i serenitat.
  • Un bon dia, gosen instal·lar-se a la Casa Estreta del poble un avi amb aspecte de bruixot, el Cornèlius, i un noi jove, de l'edat de la Mar, anomenat Tobies. Venen acompanyats de la Nit, una cabreta fosca, i carregats fins al capdamunt de potets i cargols de mar. Amb aquests ingredients es proposen obrir el primer rebost d'impossibles del món, on tothom podrà obtenir allò que li falta a canvi de pràcticament res. Tot i així, els singulars habitants de Tort no ho posaran fàcil i els protagonistes hauran de superar més d'una adversitat.
  • És una història que respira un ambient molt agradable, que combina l'amor, la solidaritat, l'humor i el misteri d'una manera excel·lent. Carles Sala va guanyar amb aquesta obra el Premi Folch i Torres de l'any 2009, però estic del tot convençut que pot agradar als adults i, fins i tot, fer-los remoure alguna cosa. Ho provem?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Marc, m'agrada la teva capacitat de sintetitzar i crear interès. Al llibre del "Cornelius" res em sembla sobrer: el terreny és costerut, tot puja o baixa però res és pla; fins i tot els dibuixos són de gran contrast, fets amb blancs i negres, sense grisos. El més interessant del llibre és que en Carles Sala no falseja la realitat i aquest interessant rebost continua essent "impossible".

Agustí

Marc ha dit...

Gràcies, Agustí! Ja saps que segueixo amb interès i entusiasme les teves recomanacions i comentaris. Seguim llegint i aprenent, una abraçada!