dimarts, 16 de desembre del 2014

L'illa més ràpida del món

Autor: Josep M. Fonalleras

Il·lustradora: Susana del Baño
Editorial: La meva Arcàdia
Any de publicació: 2014
Edat aproximada: CM, CS
Tipus: Narrativa
  • Un grup de nens i nenes se'n va d'excursió amb l'escola. Allà, en David i l'Izan deixen uns paperets amagats que fa que totes les nenes s'inquietin per saber quin secret hi han amagat. En una altra excursió, colònies per ser més exactes, un accident altera i capgira la dinàmica del grup.
  • La narració de la història és tendra i plena de detalls. Està explicada en primera persona, fet que ajuda a entendre els punts de vista que tenen els nens i les nenes respecte a les coses que els passen: des de les més esbojarrades com els nòvios i les nòvies fins a altres més complexes com els hospitals i els accidents.
  • L'autor a més, no escatima ni en vocabulari ni en coneixements: amb la lectura els nois i les noies poden descobrir nous mots (efemèride, a la gatzoneta...), o bé saber que Jamaica és l'illa més ràpida del món o que les papallones viuen només un dia. Per acabar d'arrodonir el llibre, la història és explicada per dos personatges, un a cada capítol, un fet poc comú en la literatura infantil però que enriqueix els punts de vista.