dilluns, 7 d’abril del 2014

Llana a dojo

Editorial: Joventut
Autor: Marc Barnett
Il·lustrador: Jon Klassen
Any: 2013
Edat aproximada: Cicle Inicial
Tipus: Àlbum il·lustrat
Temes: Generositat i enveja
  • L'Annabel viu en un poble on a l'hivern fa molt fred i la neu ho cobreix tot. Un dia es troba una capsa plena de llana de colors. Decideix fer-se un jersei i, com que li'n sobra, en fa un altre per al seu gosset Nic. Tot i així encara quedava llana, i es proposa fer jerseis i gorros per a tothom. Fins i tot els arbres, les cases i els cotxes deixen el blanc de la neu o el negre del sutge de les xemeneies i prenen els colors vius i alegres de la llana.
  • Però la màgia d'aquesta capsa arriba a les orelles d'un poderós arxiduc que pretén comprar-li a qualsevol preu. La generositat d'una xocarà amb l'avarícia i l'enveja de l'altre. Qui en sortirà victoriós?
  • Jon Klassen es va consolidant com a un dels il·lustradors europeus de referència, i en aquest àlbum torna a realitzar un treball excel·lent. El contrast de les parts blanques i negres que no han estat decorades per l'Annabel, amb les parts de colors que sí que han passat per les seves mans és un dels aspectes més rellevants, així com la caracterització singular de tots els personatges que apareixen al llarg de la història.