diumenge, 30 de març del 2014

Seis hombres

Editorial: Libros del Zorro Rojo
Autor i il·lustrador: David McKee
Any: 1a edició: 1972. D'aquesta edició: 2013
Edat aproximada: Totes les edats
Tipus: Conte il·lustrat
Temes: Guerra
  • "Hi havia una vegada sis homes que viatjaven pel món buscant un lloc on poder viure i treballar en pau." Així comença i es presenta l'obra. Aquests sis homes arriben a un indret tranquil i comencen una nova vida, però al cap d'un temps es fan rics i s'obsessionen en la seva seguretat. Construeixen una torre de vigilància i recluten sis soldats per a protegir-los. De la protecció passen a la invasió i comença una guerra.
  • El final del llibre és circular, però dona peu a la refexió sobre les contradiccions de la ment humana i sobre la crueltat de les guerres.
  • Aquesta vegada McKee escull treballar sense cap color i utilitzant un traç simple per a il·lustrar les imatges. Aquesta tècnica austera s'allunya dels llibres més coneguts de l'autor com Elmer o Dos Monstruos on els colors hi abunden. Segurament la crua temàtica de Seis hombres el va fer decidir a l'hora de prendre aquesta decisió.

2 comentaris:

Imagina... ha dit...

David McKee és un autor molt destacat. És un goig poder comptar amb reedicions de les seves obres. Gràcies per la ressenya!

Marc ha dit...

Sort que hi ha editorials que aposten per reivindicar aquests autors clàssics que tant han aportat a la literatura infantil!

Una abraçada