dimecres, 22 d’octubre del 2014

Canalla

Editorial: Edebé
Col·lecció: Els meus contes preferits. Tren blau
Autor i il·lustrador: Lluís Farré
Any: 2014
Edat aproximada: Cicle inicial
Tipus: Conte
  • Hi ha nens que s'avorreixen de tantes joguines que tenen, nenes que somnien en ser famoses, infants que tenen estels pintats al sostre de l'habitació, quitxalla que la roba els queda la mar de bé, altres són hàbils fent treballs manuals i n'hi ha que els encanta llegir. Però també hi ha qui haurà de reaprofitar la roba d'altres persones, qui mai tindrà un cel pintat al sostre de l'habitació perquè ni tan sols en té, qui es diverteix amb una simple joguina construïda per ell mateix o qui somnia en ser una nena normal i corrent.
  • Aquest conte pretén reflexionar sobre quina vida tenen els nens en l'actualitat, tant pel que fa a les relacions humanes, com a l'oci o als valors. Les il·lustracions del mateix autor acompanyen d'una manera divertida un text escrit amb lletra lligada. 
  • Malgrat que el format del llibre i la tipologia de text indiquen clarament que va destinat a un públic més aviat infantil, el missatge no deixa de ser contundent i vàlid per a totes les edats, fins i tot per als adults.