dijous, 31 d’octubre del 2013

La Castanyera

Editorial: Baula. Col·lecció Els contes del follet
Autora: Elena Ferro
Il·lustrador: Subi
Any: 2011
Edat aproximada: Educació Infantil, Cicle Inicial
Tipus: Conte
Temes: La tardor, les festes
  • La Maria és una nena que viu amb la seva àvia que és castanyera. Arriba un any que la velleta ja és massa gran per sortir cada dia a vendre castanyes i li demana a la seva néta si vol fer-ho ella. Ho accepta de bon grat i va al bosc a collir les castanyes que han caigut dels castanyers, aprèn a torrar-les sense que petin a la paella i munta una paradeta al mig del poble.
  • Com que la camisa li va petita, la faldilla li fa campana i les sabates li fan cloc-cloc, quan intenta descobrir qui contesta "Petites i pudentes, de vuit set de dolentes!" quan ella anuncia "Calentes i grosses, qui en vol ara que fumen?", s'entrebanca i fa caure la parada. Sort que una nena que passa per allà n'arreplega unes quantes i després de tastar-les diu que són les millors que ha provat mai. A partir d'aquell dia es formaran llargues cues de gent per gaudir-les...
  • El llibre barreja fragments de cançons i dites populars que al final del llibre les trobem completes així com una mica d'història per saber d'on prové aquesta tradició tan nostrada.