Presentació


Descobrint LIJ és un blog sobre tot el que està relacionat amb la Literatura infantil i juvenil. Hi podeu trobar des de notícies, a enllaços d'interès, passant per articles imprescindibles, guies, vídeos o recomanacions de lectura.


Qui hi ha darrere del blog?

Darrere del món virtual s'amaga un jove manresà de 32 anys. Mestre de formació i de vocació, actualment treballo en una escola pública de la comarca del Berguedà. Dins la carrera de Magisteri ja em vaig especialitzar fent la Menció de Biblioteca escolar, estudis que he ampliat amb la realització del Màster de Biblioteca escolar i promoció de la lectura (UAB-UB).

Des de fa quatre anys formo part del Club de lectura infantil i juvenil per a adults que es realitza a la Biblioteca del Casino de Manresa, i actualment també sóc el co-responsable del mateix club de lectura però adreçat a infants i joves. A més, col·laboro habitualment amb Faristol realitzant algunes crítiques de llibres infantils.

En l'àmbit laboral, he estat professor col·laborador de la Universitat de Vic impartint l'assignatura de Didàctica de la literatura al Grau de Mestre de Primària. De tant en tant realitzo xerrades adreçades a famílies, educadores o personal interessat tant en la literatura infantil o juvenil com en el foment de l'hàbit lector.


Quina finalitat té?

El blog doncs, pretén donar a conèixer el meravellós món de la literatura infantil i juvenil. Un món pel qual hi passem els primers anys de les nostres vides i ens omple de màgia, imaginació, aventures i aprenentatges. Des d'aquí faig una crida a no abandonar-lo quan ens fem grans perquè, malgrat sigui literatura infantil (o juvenil), és LITERATURA. I en moltes ocasions hi trobarem aspectes que ens poden ajudar a veure la realitat des d'una altra perspectiva, sovint des del punt de vista d'un infant. I és que ens fa tanta falta mirar el món des d'aquest punt de vista...